משפחת הדלועיים- שיא הקיץ

 

משפחת הדלועיים- שיא הקיץ

9 יולי 2017

מי שרוכש את הירקות והפירות שלו ישירות מחקלאים אורגניים, ואולי אפילו מטפח גינה אורגנית קטנה בחצר או במרפסת יודע שיש עונות לגידולים האלה. בחורף מככבים השורשים ובקיץ הדלועים. השורשים גדלים בתוך אדמה כבדה ועמוסה ברטיבות וחושך והדלועים מטפסים ומשתרעים על פני האדמה משתזפים בשמש.

המקרוקוסמוס והמיקרוקוסמוס קשורים זה לזה והגוף שלנו יודע לעכל ולהיות מוזן בצורה אופטימלית מירקות ופירות העונה שגדלים בסביבה המקומית  .

שיא הקיץ משפחת הדלועיים במלוא הדרם ( מלפפון, קישוא, דלעת, דלורית, אבטיח ומלון ) מציפים את השווקים.

דלועיים דלורית , דלעת , מלון ….

אתמול בישלתי קינואה עם דלורית , תרד ונבטוטים , הטעם , האסתטיקה והקלילות בעיכול, מעידים על התדר ההרמוני עם מה שיש לעונת הקיץ להציע בשיאה.

המתכון :

המרכיבים :

חצי כוס קינואה אדומה

חצי כוס קינואה לבנה

כוס ו3/4 מים לבישול הקינואה

חצי דלורית מקולפת וקצוצה לקוביות קטנות

עלי תרד צרפתי או טורקי

2 כפות גהיי

חופן נבטי צנונית

חופן נבטי חמניות

חופן תותי זהב ( גולדן בריס של נביטאס) מושרים במים פושרים לחצי שעה

חופן מלח ים

מיץ מחצי לימון

הבישול :

לשים את קוביות הדלורית בתנור עם או בטוסטר אובן עם גהיי למשך 45 דקות 160 מעלות

לבשל את הקינואה האדומה והלבנה עם חופן מלח והמים בסיר נפרד למשך 40 דקות, לקצוץ את עלי התרד ולחמם קלות במחבת עם גהיי למשך 5 דקות

האיחוד המרגש :

לשים בצלחת הגשה את הקינואה ,קוביות הדלורית , התרד, תותי הזהב המושרים, חופני הנבטים מיץ מחצי לימון ומלח לתיבול נוסף אם צריך . ולהינות מארוחה עונתית קייצית.

דלורית בצבעה השזוף
שילוב מרגש וקליל של עונת הקיץ

ציפי מוסרי

לעמוד הבלוג שלי : כנס

לאתר שלי:

תגובות


פוסטים נוספים


בריאות אנרגתית 04.05.2020

הספר תשעים אחוז בריא -שרון בר גיל

ספר שתיזמון יציאתו לאור בעידן משבר הבריאות העולמי ונוכחותו במדפי מטבחינו לישום מיידי חשוב מעין כמוהו ,ומזכה אותנו באושר שמחה.

אנרגיה נשית 24.03.2020

קולגן צמחי וחלבון קטוגני צמחי

מרבית תוספי הקולגן מגיעים מעצמות, עור ורקמות חיבור של בעלי חיים, כולל בקר, דגים, סוסים, חזירים או ארנבים. מדוע לצרוך.

מזון בריא 15.03.2020

המלצות תזונתיות במשבר הקורונה

אני קשורה מבחינה תזונתית לעונות השנה וכמובן לאוכל בריא ,מזין ומרגיע . בתקופת הקורונה שמשלבת פחדים, חששות ושהיה ביתית מוגזמת,.

איזון צ׳אקרות 09.03.2020

הטוניק בר המפורסם בעולם

לאדפטוגנים שמעודדים ,מחדשים ושומרים על הג׳ינג יש את יכולת ההפעלה של אנרגיית הקונדליני , הם נכנסים ישר לליבה של מקור.