תותי אסאי מברזיל

 

תותי אסאי מברזיל

6 אוגוסט 2017

פרי האסאיי הוא תות שצבעו סגול כהה, הגדל על עץ דקל גבוה ברחבי האזורים הטרופיים של אמריקה המרכזית והדרומית. בטעמו הוא מזכיר שילוב של טעם שוקולד ותותי בר. פרי זה עשיר בתכולה שופעת ובריאה במיוחד, המעניקות לו מרקם ייחודי דמוי קרם, אכילתו מעניקה תחושת מלאות במהלך היום

מדובר בגרגרים טעימים במיוחד בעלי ערך גליקמי נמוך, המספקים לנו כמויות אדירות של נוגדי חמצון, חומצות שומן מסוג אומגה, חלבונים וסיבים.

מסורת : תותי אסאי אורגניים משובחים מגיעים במקור מיערות הגשם באמזונס. אוכלוסיית שבט הקבקיו מהאמזונס צורכת אותו בקביעות בתזונתה. תותי האסאי מהווים רכיב מרכזי בתזונה של הילידים הברזילאים ובתרבות האכילה שלהם זה מאות בשנים.

חוות גידול : ביערות הגשם הצפופים של האמזונס בברזיל, במישורים שלעיתים מוצפים במי הנהר גדלים עצי דקל האסאי (מסוג (Euterpe . העצים ובעיקר פירותיהם מוערכים במשך מאות שנים בשל יתרונותיהם הרבים. האוכלוסיה המקומית המכונה כבלקו מסתמכת על פרי האסאי כמקור עיקרי למזון ולמרפא. גידול הפרי במקומו הטבעי, יערות הגשם של האמזונס, מבטיח ערך תזונתי גבוה מאין כמוהו ! חשבו על העושר, השפע, הפוריות ושגשוג החיים של יערות האמזונס, כל אלה קיימים תודות לתנאי הטבע הייחודיים באיזור זה וכל השפע הפלאי הזה מתגלם בפירות האסאי הללו !

תותי האסאי הברזילאים

עובדות תזונתיות : אבקת האסאי מכילה מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים מזינים כולל ויטמיני B, ויטמין ,K אשלגן, מנגן ונוגדי חמצון חזקים כמו רזברטרול .אסאי  הוא גם מקור מצוין לחומצות לינולאית ואולאית שהן שומני אומגה חיוניים ותורמים לקבלת עור קורן ושיער בריא וחזק , הפחתת דלקות ומערכת עצבים תקינה.

עובדת היותו של האסאי, אחד המקורות היחידים של רזברטרול מעניקה לו סגולות חיוניות שנחקרו רבות. מייחסים לרזברטרול תכונות של הפחתת תנגודת לאינסולין, הגברת ייצור האנרגיה בתאי הגוף – תהליך חיוני לקיום החיים ולתפקוד תקין של הגוף והמח, התייעלות בהפיכת קלוריות לאנרגיה במקום אגירתן כמצבורי שומן, שיפור תפקוד מוטורי, הגברת היכולת לבצע פעילות אירובית ואפילו האטת תהליכי הזדקנות שמקורם בנזק חמצוני.

כוחו של ה אסאי : הגוון הסגול העמוק של אבקת האסאי שלנו מעיד, כי היא מקור שופע של נוגדי חימצון רבי עוצמה, פוליפנולים ופלבנואידים.האבקה טעונה בחומצות בריאות עתירות חלבון, סיבים וחומרים מזינים חיוניים אחרים שהופכים את פרי האסאי לאחד המאכלים המזינים ביותר על כדור הארץ.

אקולוגיה : ליערות הגשם של האמזונס תפקיד מרכזי באקלים הגלובלי, היערות הם ביתם של 1/3 מהמגוון הביולוגי של כדור הארץ ומקור ל 1/4 מהמים המתוקים בכדור הארץ. מערכות השורש הייחודיות של עצי דקל האסאי חיוניות כיון שמגינות באופן טבעי על הקרקע מסחף.

קציר בר קיימא של הפרי מספק יתרונות רבים חברתיים לכל אורך שרשרת האספקה. הקציר הידידותי לסביבה של האסאי מייצר הכנסה לקהילות המקומיות והוא אלטרנטיבה כלכלית בת קיימא לאלו שכורתים את העצים באמזונס. הסחר הבטוח ובר קיימא של מרכיבים מהאמזונס חשוב לעתיד שלנו על כדור הארץ.

גרגרי האסאי של נביטאס נקטפים ידנית. לאחר מכן סוחטים את הגרגרים למיץ ובעזרת טכנולוגיה של ייבוש בהקפאה המיץ הופך מצב צבירה לאבקה תוך שמירת הנוטריאנטים שבו.

סמודי אסאי לאתלטים – מרענן, מזין ומשפר ביצועים ספורטיביים :

2 בננות קפואות
2 כפות אבקת אסאי של נביטאס נטורלס
1 כף שמן המפ 

1כף אבקת ספירולינה
2 כפות של זרעי צ'יה
2 כוסות של מי קוקוס

סמודי אסאי

סמודי אסאי ופירות יער 

2 כוסות תערובת פירות יער מוקפאים

2 כוסות חלב קוקוס

2 כפות אבקת אסאי אורגנית

1 כפית מדידה אבקת חלבון טבעוני פלוס (סאן ווריור )בטעם וניל

מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר ומערבבים עד למירקם חלק (סמודי).

מקשטים עם פרות יער מוקפאים, קקאו ניבס , פיסטוקים רוא, ועלה בזיליקום יווני

סמודי אסאי
סמודי אסאי

ציפי מוסרי

לעמוד הבלוג שלי : כנס

לאתר שלי:

תגובות


פוסטים נוספים


בריאות אנרגתית 04.05.2020

הספר תשעים אחוז בריא -שרון בר גיל

ספר שתיזמון יציאתו לאור בעידן משבר הבריאות העולמי ונוכחותו במדפי מטבחינו לישום מיידי חשוב מעין כמוהו ,ומזכה אותנו באושר שמחה.

אנרגיה נשית 24.03.2020

קולגן צמחי וחלבון קטוגני צמחי

מרבית תוספי הקולגן מגיעים מעצמות, עור ורקמות חיבור של בעלי חיים, כולל בקר, דגים, סוסים, חזירים או ארנבים. מדוע לצרוך.

מזון בריא 15.03.2020

המלצות תזונתיות במשבר הקורונה

אני קשורה מבחינה תזונתית לעונות השנה וכמובן לאוכל בריא ,מזין ומרגיע . בתקופת הקורונה שמשלבת פחדים, חששות ושהיה ביתית מוגזמת,.

איזון צ׳אקרות 09.03.2020

הטוניק בר המפורסם בעולם

לאדפטוגנים שמעודדים ,מחדשים ושומרים על הג׳ינג יש את יכולת ההפעלה של אנרגיית הקונדליני , הם נכנסים ישר לליבה של מקור.