טקס התה היפני

5 דצמבר 2017

טקס התה שזור במסורת היפנית , תחושת הטקס מעבירה את ניחוחות המיסטיקה של כלי הקרמיקה ומזיגת התה, ארכיטקטורת חדרי התה הצנועים והקסומים כחלק מאידיאולוגית החיים.

טקס התה היפני

ספר התה אוקאקורה קאקוזו

הספר שבמרכזו טקס התה היפני החזיר אותי לילדות עם תמונות בתי התה היפניים והגנים המטופחים ,הבגדים הפילוסופיה ותפיסת הרגע המושלם, תמיד פינטזתי להיות שם, באנרגיה המיוחדת הזאת.

ליבי עצר מלכת, כשהתמזגתי עם ספר התה של אוקאקורה קאקוזו יצירת מופת מעוררת השראה שתרגם בצורה אלגנטית יורם קניוק. הספר שנכתב לפני יותר ממאה שנים הוא ספר פילוסופי , שבמרכזו "אומנות התה" , כצורת מחשבה (הקבלה לטאואיזם), כטקס, אדריכלות חדר התה, עיצוב החלל, שזירת הפרחים, אומנות ה"ריק", התאמת הצבע והלבוש, טאטוא העלים בשביל המוביל לחדר התה, אי הסימטריות כמקור להשתנות המתמידה, פילוסופיות הטאו, קונפוציוס, דאו, זן בודהיזם, החיבור בין מזרח ומערב, המיסטיקה, הבוז לחומרנות, הנתיב, הסוד ….

טקס התה היפני
טקס התה היפני

הספר מצליח להעביר לנו את תחושת טקס התה את ניחוחות המיסטיקה של צלוחיות הקרמיקה, וחדרי התה הצנועים והקסומים יחד עם אידיאולוגית החיים של המשורר, האמן, האספן, השמרן והמודרניסט, שהצליח לשמר את מורשתו ואמונותיו בשפה כל כך אישית.

אומנות התה משקפת את החיבור האפשרי בין התרבות המזרחית של סין יפן והודו מול התרבות הקפיטליסטית של המערב .

תה ירוק מאצ׳ה של חברת נביטאס אורגניקס חברת הסופרפוד הגדולה והאיכותית בעולם גדל בצל שיפולי הגבעות של יפן מדרום מערב להר הפוג'י במקום שמכונה שדות התה הירוק. ארגונים ייחודיים המוכרים על ידי האומות המאוחדות וארגונים חקלאיים אורגניים משתמשים בטכניקות חקלאיות מסורתיות, משמרים את המגוון הביולוגי ומספקים מקלט בטוח עבור מינים רבים של הצמחים. לתה הגדל באזורים אלה יש טעם נועז יותר, מתובל יותר וידוע באיכות חסרת תקדים . למעשה הסנגה הבודהיסטית משתמשת במאצ׳ה במשך מאות שנים כדי לתמוך במיינדפולנס ולשפר את המדיטציה.

אבקת תה ירוק מאצה

תה מאצ'ה הוא צורה מיוחדת של תה ירוק .

כדי לייצר תה מאצ'ה איכותי קוצרים רק את קצוות העלים הטריים ביותר. בניגוד לתה הירוק האחרים שלנו, שהן נקטפים בעבודת יד לתוך סלים, המאצ'ה נאסף באמצעות טרקטור סופר הייטק ,שתוכנן לנוע למעלה ולמטה בשורות התה בעדינות ולמרוט את העלים באצבעות מסתובבות. הדבר מבטיח גודל ואיכות עקביים, וממזער את הזמן בין הקציר והעיבוד אשר מהווה חלק חיוני בלכידת המאפיינים התוססים של העלה שנקטף זה עתה.

השלב הראשון בעיבוד הוא לאדות את העלים כדי למנוע התחמצנות.אח"כ מוזרם אוויר יבש והעלים נכתשים לגודל אחיד . מכונת לייזר מדהימה מפרידה עלים על פי הצבע שלהם , דוחה כל דבר שהוא מחוץ לקשת מצוינת של ירוק ססגוני עמוק.

השלב האחרון בעיבוד הוא לטחון את העלים לאבקה דקה, תוך כדי הסרת הסיבים הנותרים כגון גבעולי ורידים מהעלים. שלב זה נעשה באופן מסורתי על ידי טחנות אבן.

הפופולריות של המאצ'ה במערב נובעת בין היתר בשל הבנה טובה יותר של היתרונות הבריאותיים המדהימים שלו. מחקר שנעשה לאחרונה הראה כי כוס אחת של מאצ'ה יש פי 100 נוגדי חמצון לעומת תה ירוק . תה מאצ'ה מכיל גם תרכובות נוספות הקשורות לשיפור הבריאות, הפחתת מתח והגברת העירנות. כמו כן הוא משמש אלטרנטיבה לקפה.

ציפי מוסרי

לעמוד הבלוג שלי : כנס

לאתר שלי:

תגובות


אבקת מאצ׳ה של נביטאס

תה ירוק מאצ׳ה של פוקה



פוסטים נוספים


אהבה פועמת 07.09.2020

שיתוף פעולה עם ״הסל של יעל״

אני מאוד מתגאה בשיתופי פעולה , לדעתי זה עונג להדהד יחד ביצירתיות עם שגרירים שמוצאים את המוצרים שמביאה מקסימים ובריאים.

יצירתיות ואומנות 06.08.2020

המגדל הקורס

קלף המגדל יכול לתאר הבזק של תובנה או רעיון שמגיע כביכול כמכת ברק ומשנה באופן דרמטי את הבנתנו.

יצירתיות ואומנות 27.05.2020

קוקטייל תפוחים ג׳ין ושרטרז- אריאל לייזגולד

כשהבן שלי למד קורס ברמנים התוודעתי לעולם הקוקטיילים ולמי שבעיני מוביל את התחום בחדשנות יצירתיות ומקצועיות בלתי מתפשרת אריאל לייזגולד.

הילינג וטרנספורמציה 27.06.2019

שפה יוצרת מציאות

האינטגרציה בין המילים ברצף, החיבור בין ההפכים הוא זה שיוצר משמעות חדשה, כי מתוך החושך בא האור, מתוך החוסר מושלמות.