הסימפוניה הקולינרית עם השף יפתח ברקת

 

הסימפוניה הקולינרית עם השף יפתח ברקת

4 פברואר 2018

יפתח ברקת בעיני הוא שף עילוי הכי מעודן יצירתי וחדשני שקיים במחוזותינו , הידע המומחיות והענווה שלו הביאו לעולם את הסימפוניה הקולינרית , סעודה סוחפת חושים שמסעירה את הרגש ומציתה את הדמיון. עולם עתידי שמוגש ע״י שף קומפוזיטור של סימפוניה חוויתית וייחודית .עולם חושי רב מימדי כפי שיפתח מתאר בלשונו הציורית והמרגשת.

הסימפוניה הקולינרית

'יפתח לחם' מזמין לסעודת טעימות חוויתית וייחודית

מסורת קולינרית לאלף השלישי

אנו חיים במקום מופלא, עולם שכולו גדוש קסם ומסתורין הבאים לידי ביטוי בדרכים גלויות ונסתרות ותמיד מבטאים את הזרימה המתמדת והמשתנה מהרוח המתגשמת בחומר והחומרים הארציים המתמירים עצמם אל הרוח.

המפגש שלנו עם העולם וההתמצאות שלנו בו נעשים באמצעות החושים המביאים אותו אל קירבנו ומציתים התרחשות פנימית. החוץ הנספג בנו בכל רגע, ברטט, בנשימה, בשתיה ובאכילה מקיים ומעצב אותנו בגוף, במחשבה וברגש.

מנה בסימפוניה הקולינרית של יפתח ברקת

בגלל הרצף המתמיד אנחנו מפתחים כהות לעוצמת החוויה ולהשפעה שלה עלינו ובדרך כלל עושים פעולות אלו באגביות או תוך כדי, וכמעט אף פעם לא עוצרים וחווים את הדבר במלוא העוצמה הטמונה בו.

 

על הרקע הזה יצרתי את סעודת הטעימות שלי המאפשרת באופי ובמבנה המיוחד שלה נתק משצף הזרימה הרגיל של החיים ומעניקה הזדמנות לחוות במלוא העוצמה יופי, לחוש בטעמים הבולטים והחבויים, לגלגל על הלשון ולהנות מעושר המרקמים והדיאלוג הנבנה מהם. להיפתח למפגש הסוחף את החושים כולם ורותם אותם לקבלת התנסות טוטלית, באמצעות המראה, הצלילים המופקים, הניחוחות, הטקסטורות המשתנות והטעמים העשירים והמרובדים המזכירים לנו עד כמה המפגש החושי שלנו עם האוכל הוא מגוון ורב פנים.

כל אלו יוצרים אפקט יחודי המפעיל את המערכות הפנימיות, מעורר מחשבות, מסעיר את הרגש ומצית את הדמיון. באמצעות שפע מתנות האדמה אותן אנו פוגשים מחדש כמו לראשונה בסחרחרת חושים אנו חוצים סף עדין ההופך את פעולת האכילה הפשוטה והיומיומית, את הטעימות של הדברים לחוויה עוצמתית שמעבר לעונג, שהיא תודעתית ורוחנית ומהדהדת עד אחרון התאים אליהם נספג ומגיע המזון.

הסעודה עשויה כולה מחומרי הגלם המשובחים ביותר, כולם מעולם הצומח וחולשים על מנעד עשיר הנע ממזונותעל אקזוטיים דרך אצות ים, פטריות, ירקות ופירות איכותיים ישירות מהמגדלים, שמנים יחודיים, זרעים ואגוזים, נבטים, כבושים מעשה בית, תבלינים מעודנים ועד צמחי ופרחי בר המלוקטים מהשדה.

מנה בסימפוניה הקולינרית של יפתח ברקת

אלו חוברים למנות מורכבות ועשירות, הפרטים מתווספים ונשזרים בקפידה ביד אומן ליצירת תמונה בעלת עומק מסחרר השואב אותך פנימה בהתמסרות למפגש מענג וכובש המחריג את הארוע מכל מושג מוכר הכרוך באכילה או ארוחה אל עבר מסע במרחב פלאי המבודל מהמוכר אך אינו מרגיש זר, מרחב של שמחת חושים מרגשת הנחקקת בזיכרון הגוף והנפש כחוויית חיים מכוננת.

מנה בסימפוניה הקולינרית של יפתח ברקת

הארוחה מורכבת מיותר מעשר מנות אישיות, עשירות ומורכבות המוגשות בזרימה נינוחה בזו אחר זו בקצב המאפשר לכל אחת מהן להטביע את חותמה ומותירה סקרנות וציפיה לבאות.

התפריט מחובר באופן הדוק לעונות השנה, יבולי התקופה ולצמחי הפרא המשגשגים בשדות הבר ולכן משתנה לחלוטין מדי חודש. כל חודש ארוחה חדשה ושונה המורכבת במחשבה ורגישות מרובים המצרפים שברירי אסוציאציות וניצוצות ריגוש לקונצרט הרמוני האופף את כולך ונושא אותך הרחק אל מחוזות קסומים חדשים ונשכחים.

כל ארוחה כזו היא אבן דרך בעיצוב המסורת הקולינרית של האלף השלישי. הארוחות מגיעות אליכם הביתה ומתרחשות במרחב הנוחות שלכם ומיועדות לעד עשרה סועדים לפרטים

ולתיאום: יפתח 054-5342062

מנה בסימפוניה הקולינרית של יפתח ברקת

ציפי מוסרי

לעמוד הבלוג שלי : כנס

לאתר שלי:

תגובות


סופרפוד של נביטאס

חלבון טבעוני פלוס

ספר המתכונים של יפתח ברקת להורדה



פוסטים נוספים


מזון בריא 08.06.2019

המטבח הבריא

המטבח הבריא הוא עשיר וחי, התדר הגבוה והמגוון מייצרים חגיגה קולינרית של צבעים ריחות וטעמים מדהימים. כל מי שמתנסה בפלא.

מזון בריא 13.05.2019

קרקר זרעים עם עצמה גרעינית

ללא קמח! חטיף נפלא שהוא מצע לממרחים לא משנה כמה מכינים - זה נגמר מהר מדי…

מזון בריא 13.05.2019

פרלין שוקולד רוא מדהים

מי לא אוהב שוקולד?.. במיוחד אם הוא משובח ועוד טעון עצמה...

מזון בריא 13.05.2019

סופר-בול כדורי מרציפן עם אדפטוגנים

זה לא המרציפן שאתם מכירים, זה משהו לגמרי אחר... ברגע הראשון תרגישו את זה בפה ואחר כך בכל הגוף... חטיף.