דיאטה קטוגנית לירידה במשקל

 

דיאטה קטוגנית לירידה במשקל

25 אפריל 2019

דיאטה שמטרתה לשנות את המטבוליזם ליצירת אנרגיה זמינה על ידי הפחתה משמעותית בצריכת פחמימות. היא מבוססת על צריכה גבוהה של שומן, על חשבון צריכת פחמימות, שמטרתה לטפל במצבי בריאות כרוניים על ידי חיקוי מצב של צום ממושך.  צום הוא תהליך שמאפשר לגוף לתקן באופן מובהק את חוסר האיזון בו , יכולת השרדותית טבעית. אחד מתופעות הלוואי של צום ממושך הוא יצירת גופי קטון שמהווים נדבך חשוב באפקטיביות של הצום ובקבלת אנרגיה מקטונים  .

לגוף יש שני מקורות אנרגיה עיקריים, הוא שורף גלוקוז או גופי קטון. רוב האנשים שורפים גלוקוז בעיקר משום שדיאטה שלהם מורכבת מסוכרים, עמילנים וחלבונים שניתן לההפכה בקלות לסוכר בדם. כאשר אנחנו צמים או מיישמים דיאטה מועטה בפחמימות מתונה בחלבונים ובעלת הרכב שומנים גבוה ,מקור האנרגיה הופך לפירוק שומנים ובעיקר קטונים.

חומצות השומן מתפרקות לגופי קטון. שלושת הצורות העיקריות של קטונים המיוצרים בגוף כוללים Acetoacetate, אצטון ו ביתא-הידרוקסיבוטיראט. אלה משתחררים לדם מהכבד כאשר רמות האינסולין נמוכות והמטבוליזם בכבד גדל  והגוף משתמש בהם כמקור אנרגיה.

שריפת אנרגיה יעילה מייצרת גמישות מטבולית

במשך הזמן, איבדנו קשר עם הגמישות המטבולית של הגוף לתדלק את הגוף באמצעות קטונים החשיפה הגדולה שלנו למוצרי מזון שמכילים בעיקר פחמימות וסוכרים והימנעות משומנים גרמה במהלך השנים שהגוף שלנו כבר לא להשתמש באנרגיה ביעילות . למה יש שיעור מדאיג כל כך של חוסר תפקוד מטבולי ? כי אנחנו לא נותנים לגוף שלנו הזדמנות להשתמש ביעילות בכל מקורות האנרגיה, ולייצר גמישות מטבולית .

הדיאטה הקטוגנית מאפשרת לגוף לאבד את השומן האגור (השומן הויסראלי מסביב לאיברים) . הגוף נאלץ לשרוף את השומנים האגורים ליצירת אנרגיה . השומן הזה קשור לחוסר תפקוד מטבולי , עמידות לאינסולין ולדלקת כרונית. איבוד השומן הזה מסייע לך להוריד לחץ דם, לשפר את דפוסי הכולסטרול הטוב מול הרע,ו בעיקר להפחית את העמידות לאינסולין שקשורה למגיפת ההשמנה, סוכרת מחלות לב סרטן ומחלות ניווניות.

תנגודת לאינסולין קשורה גם בגמישות מטבולית וביכולת לשרוף שומנים כדלק העיקרי בגוף. הבעיה עם הפחמימות כדלק עיקרי היא התנודתיות הרבה ברמות הסוכר בדם מה שמקשה על המוח להשאר ממוקד בתחושות הרעב שלו. כשהגוף גמיש מבחינת מקור הדלק המטבולי המוח סומך על יכולות הגוף לספק אנרגיה מסוגים שונים והכל רגוע יותר.

שומנים איכותיים גהיי של פוקה

כשאנחנו שורפים שומנים ליצירת דלק הגוף מפיק פחות מתח חימצוני ומצמצם את הדלקת הכרונית. נותרת אנרגיה חזקה לסיבולת והגוף מתפנה לרוגע בהירות ושינה עמוקה.

הקטונים שמיוצרים בגוף ומופרשים לזרם הדם עקב הדיאטה הקטוגנית הם מולקולות אנטי דלקתיות חזקות שמפחיתות סמנים דלקתיים ואת רמות תאי הדם הלבנים הנלחמים בדלקת.

הם משפרים באופן מובהק את המיקרוביום במערכת העיכול .

במשך כמה זמן ניתן לישם את הדיאטה הזאת ?

הדיאטה הקטוגנית מכיוון שהיא קיצונית כמו שאר הדיאטות הממוקדות מומלצת ליישום במשך כמה שבועות עד חודשים או עד שהגוף שלך לומד מחדש לשרוף שומנים עבור דלק מטבולי וליצר קטונים. יצור קטונים משמעותי (0.5 ממ״ל בדם), ניתן לשוב ולהכניס לתזונה שלך במתינות יותר חלבונים ופחמימות. זה חשוב עבור המיקרוביום שלך לשלב סיבים בלתי מעוכלים כמו פסיליום ופירות וירקות סיביים .

ברגע שאתה הופך לגמיש מטבולי עם הדיאטה הזאת ומסוגל לייצר קטונים ניתן לשלבה במשך מספר ימים בתפריט שלך על מנת לא לאבד את מה שהשגת.

הדיאטה היא אסטרטגיה מעולה לשיחזור הבריאות

אנרגיה בזמינות קבועה ואחידה ממקורות אלטרנטיבים

מה קורה במהלך הדיאטה

דטוקסיפיקציה

רב הרעלים שאגרנו בגוף עם השנים מאוחסנים ברקמות השומן, כאשר אתה מסוגל לשרוף שומן עבור דלק ,הגוף יוכל להפתר מהרעלנים שלך . נוצר תהליך ליפוליזה כלומר פירוק שומנים ומשתחררים מהם הרעלים. הדטוקסיפיקציה מתרחשת בעיקר בכבד אך גם באברי הפנוי כמו המעי הגס, הכליות העור והריאות. חשוב לקבל חומרי הזנה שייעזרו בתהליך ויגרמו המסת הרעלים והוצאתם מהגוף כמו אבקת נבטי ברוקולי . מטרת הדטוקסיפיקציה היא המרת הרעלים המסיסים בשומן לרעלים המסיסים במים מה שבסופו של דבר יאפשר הוצאתם מהגוף בזיעה בשתן או בצואה.

הפעלת תאי הגזע בתקופות צום ארוכות הגוף מקבל את חומרי הגלם כדי להחליף תאים פגומים בגוף ומעורר ייצור תאי גזע.

אוטופאגיה (אכילה עצמית ), תהליך טבעי שמתרחש בגוף של ניקוי חלבונים פגומים וחלקי תא פגומים. התהליך חיוני עבור תיקון התא על מנת למקסם את הבריאות שלך.

מוצרי המזון בדיאטה הקטוגנית 

דיאטה קטוגנית מבוססת על פירמידת מזון חדשה שמחקריה התבססו באוניברסיטת האוורד והיא מורכבת מצריכה בסיסית של שומנים טובים שכוללים שמן קוקוס, שמן זית, גהיי, חמאה ,אבוקדו, שמן המפ ושמן פישתן. מירקות, עלים ירוקים ופירות לא מתוקים מידי שנכנסים לקטגורית נוגדי חימצון, מורידי דלקת, מבסיסים ועמוסי נוטריינטים. מחלבונים נקיים שמבוססים על בשר אורגני מפרות רועות ואוכלות עשב, מדגי בר שאינם גדלים בברכות מתועשות ומתרנגולות שגדלות במשקים אורגניים . מעלה הפירמידה מורכב מצריכת אגוזים שקדים וזרעים במינון מבוקר, צריכת מזונות מותססים מוחמצים ומשקאות פרוביוטיים, ואת קצה הפירמידה במינון עדין תופסים הסוכרים הטבעיים כמו דבש איכותי, סוכר קוקוס, מייפל , סטיביה ואריתרידיול . מהאתר של ד״ר ג׳וקר 

פירמידת המזון של הדיאטה הקטוגנית

צום לסירוגין

שיטת הצום לסירוגין היא דפוס אכילה שמבקש לצרוך את כל המזון שלך בחלון של 8-10 שעות שהוא בעצם מחזור ההתרבות של חיידקי המעיים שלנו במהלך היממה . דפוס אכילה זה הינו חשוב במהלך יישום הדיאטה הקטוגנית מכיוון שהגוף משחרר יותר קטונים ומצליח לתקן את המצבים שיצרו חוסר באלנס בגוף. על מנת לישם אכילה בטווח חלון ה8 שעות ניתן במהלך הצום  להחליף ארוחות במשקאות מזינים שכוללים קפה עם שומנים טובים שנקרא פרופ בולט קופי או ברוט שהוא ציר דחוס מלא בקולגן של בשר או ירקות.

פרוביוטיקה איכותית

המזונות עם הכי הרבה פרוביוטיקה חיה הם מי קוקוס מותססים, יוגורט עיזים אורגני, קומבוצ׳ה ,ירקות מותססים כמו כרוב כבוש וקימצ׳י , וירקות מוחמצים כמו מלפפון חמוץ, עגבניות, פלפלים וחצילים.

כדי להכניס אותם למזון שלך כדאי לצרוך בהדרגה על מנת שישתרש במעיים וניתן יהיה לקצור את היתרונות הבריאותיים שלו בצורה מאוזנת. ובמקביל לצרוך מזונות שתומכים בהשרדותם ובפריחתם.

חמוצים בעבודת יד

מזונות ותוספים שתומכים בבריאות המעי ֿ

מצב המעיים של כל אדם שונה מזולתו, אוכלוסיות המיקרוביום הפעילים , הסטרס החימצוני, המצב הדלקתי, הקנדידות, פתוגניים, רעלנים, מצב הרירית , התנועתיות, הנטיה המולדת, עונות השנה, סביבת החיים ותרבות הצריכה וההזנה.

מוצרי פוקה וטולסי ספיריט איכות לצום 

גהיי אורגני איכותי של פרות רועות עשב בגרמניה .

שמן קוקוס וירג׳ין אורגני מהפיליפינים – נחשב כשמן קוקוס המשובח ביותר עם חומצות שומן בינוניות שרשרת באיכות גבוהה

שמן זרעי המפ אורגני – עם יחס אומגה 3-6-9 אופטימאלי כמו שהגוף צריך

אבקת נבטי ברוקולי – עם ריכוז גבוה של סולפורפאנים שמאפשרים מעבר בריא של הרעלים מומסי שומן למומסי מים בתהליך הדטוקסיפיקציה בכבד.

סוכר מפרחי הקוקוס של נביטאס עם GI אינדקס גליקמי נמוך

מיץ אלוורה מוריד דלקת, מטפל ברירית ומשקם את המעי הדליף.

כורכום הוליסטי באיכות של פוקה יכול לתקן מצבים של דלקת והנעת הסירקולציה

מיץ עשב חיטה של פוקה וירוקים מנקים עם כלורופיל של עשבים ועלים ירוקים משפר את מערך הרעלים והפסולת, את האנזימים וספיגת המזון ומתקן את החומציות והנטיה לדלקת , מוריד את הPH ומאפשר לפלורה אופטימלית לצמוח.

 

ציפי מוסרי

לעמוד הבלוג שלי : כנס

לאתר שלי:

תגובות


שוקולד מריר איכותי אורגני

חלבון טבעוני איכותי של סאן ווריור

סופרפוד של נביטאס

צמחים ושמנים איכותיים של פוקה

חוברת להורדה מערכת עיכול מאוזנת



פוסטים נוספים


מזון בריא 08.06.2019

המטבח הבריא

המטבח הבריא הוא עשיר וחי, התדר הגבוה והמגוון מייצרים חגיגה קולינרית של צבעים ריחות וטעמים מדהימים. כל מי שמתנסה בפלא.

מזון בריא 13.05.2019

קרקר זרעים עם עצמה גרעינית

ללא קמח! חטיף נפלא שהוא מצע לממרחים לא משנה כמה מכינים - זה נגמר מהר מדי…

מזון בריא 13.05.2019

פרלין שוקולד רוא מדהים

מי לא אוהב שוקולד?.. במיוחד אם הוא משובח ועוד טעון עצמה...

מזון בריא 13.05.2019

סופר-בול כדורי מרציפן עם אדפטוגנים

זה לא המרציפן שאתם מכירים, זה משהו לגמרי אחר... ברגע הראשון תרגישו את זה בפה ואחר כך בכל הגוף... חטיף.