זמינות אנרגיה קבועה ואיכותית
16 ינואר 2020מקור אנרגיה יציב ואיכותי, ללא מחזורים של עודף אנרגיה ולאחר מכן סטרס , עייפות ורעב… קשור לרמה נמוכה וקבועה של אינסולין לאורך היום..
האינסולין הוא ההורמון האחראי לזמינות האנרגיה שלנו , איך נגרום לו להתאזן ?
האינסולין הוא הורמון שמיוצר ומופרש ע״י תאי הלבלב. הוא האחראי על ריכוז הגלוקוז בדם, בתוקף תפקידו הוא זה שדואג להכנסת הגלוקוז מזרם הדם לתאים, ליצר מלאי זמין של סוכרים בצורת גלוקגון בכבד ובשריר, ולאחסן את מלאי עודפי הגלוקוז בצורת שומן ברקמות השומן .האינסולין הוא זה שאחראי על זמינות האנרגיה שלנו ובתזונה המערבית התעשייתית, דאגנו שהוא יקבל סוכר מזוקק, פחמימות מתועשות, סוכר חבוי, ממתיקיים מלאכותיים, וסוכרים אחרים שריכוזם בדם אחרי הארוחה כל כך גבוה… נוצרה רכבת הרים ריכוז האינסולין עולה ויורד בדם בעוצמות מטורפות, הגלים שלו מאפיינים ים סוער. אחרי מספר שעות של ריכוז גבוה של האינסולין בדם יופיע אותו גל רק בצד ההפוך שמשדר סטרס ורעב ומשגע את המערכת בתופעות של התמכרות.
תכנית הניקוי מלמדת את הגוף לאזן את רמות הסוכרים בדם , עם הפרשה קבועה ונמוכה של האינסולין, שתגרום לגוף לייצר אנרגיה זמינה ולתפקד באיכות ובבריאות.
תזונה עשירה בסוכרים ופחמימות , שהיא התזונה המערבית, ללא פעילות ספורטיבית קבועה, מבטיחה שמאגרי הגליקוגן ישארו מלאים וכל עודפי הסוכרים יהפכו לשומן. תנודתיות סוערת של האינסולין בזרם הדם יוצר עמידות לאינסולין, עמידות לשובע, עמידות לרעב, עמידות לתאי השומן..

מחקר פורץ דרך
האנדוקרינולוג ד״ר דיוויד לודוויג מאוניברסיטת הווארד בספרו ״תמיד רעב״ שיצא לאור בינואר 2016, הצליח להפוך את פירמידת המזון שלנו על הראש .
הוא הגיע למסקנה שתהליך ההשמנה אינו קשור בעיקר לכמות הקלוריות שאנחנו צורכים אלא לתהליך שעוברים תאי השומן במהלך ההשמנה .
תאי השומן עוברים עמידות כמו האינסולין , הם מייצרים שרשרת תגובות שגורמת לך להרגיש רעב ובמקביל להאט את המטבוליזם שלך. רק חינוך מחדש של תאי השומן עם מלאי איכותי של שומנים טובים יגרום לתאי השומן להרגיש מספיק בטוח לשחרר את העודפים שצברו, להפסיק את עיכוב המטבוליזם וזאת בעצם הדרך היחידה לשחרר במשקל, מבלי להתמודד עם תשוקות ורעב והתמכרות.
מתחשבים במעגלי הגוף
הרעיון של מייקל פולן ״אוכלים מזון אמיתי , לא יותר מידי ,בעיקר צמחים ״
מתמצת את הבסיס לתזונה בריאה ומאוזנת. כל האי סדר הזה בעולם שלנו נובע מעודף וחוסר, המסרים מאוד מרוכזים, המזון מאוד חזק, מתומצת, עוקף ,לא מתחשב, מיידי, גורם למערכות בסיסיות בגוף שלנו להכנס לסטרס תפקודי, ולגוף ליצר בתגובה עמידות אליהם.
עמידות לאינסולין, ללפטין (הורמון השובע), התרוקנות של בלוטת האדרנל, מחלות אוטואימוניות, יצירת חורים במעי הדליף, תאי השומן תופסים פיקוד על המערכת המטבולית,
ירידה בייצור הורמוני הגדילה, הזדקנות מואצת, ירידה ברגישות בלוטת האיצטרובל , חוסר איזון בהפרשת סרוטונין– מלטונין , אין קשר לסביבה ולטבע.
על מנת לנטרל את השפעת האינסולין הלא מאוזן ורצף האירועים השליליים שהוא מחולל, עלינו להמעיט בצריכת מזונות עשירים בסוכרים זמינים, לצרוך מזון מועט בעל אינדקס גליקמי נמוך, בשילוב שומנים שמשחררים אותו לדם בקצב איטי. לצרוך שומנים איכותיים כמו שמן המפ, אבוקדו, שמן קוקוס, שמן גהיי ושמן זית איכותי, שיתמכו בתאי השומן לשחרר עודפי קלוריות ולהמריץ את המטבוליזם. קראו את הפרק ״המטבח הבריא״ .

רגישות מחדש :
לכל תכנית ניקוי רעלים מוצלחת יש את ההצגה מחדש של מזונות שהמעטנו בצריכתם או נגמלנו מהם לחלוטין במהלך הניקוי… הגוף נחשף אליהם שוב ומגיב מחדש !!
בבחירת המזונות שמתאימים לנו, ובדרך שבה אנחנו אוכלים ומודעים למה שנכנס לגוף אנחנו מייצרים רגישות מחדש למספר הורמונים שעובדים ביחד ליצירת איזון מטבולי איכותי .
רגישות לאינסולין, רגישות ללפטין (תחושת רעב–שובע)ֿ, רגישות של תאי השומן , רגישות
לשחרור מאגרי הגליקוגן (ספורט אנאירובי) , רגישות לסטרס ועייפות בלוטת יותרת הכליה (צמחים אדפטוגניים), רגישות לריתמוס של הטבע ולמעגלי עירות ושינה (השריית שינה איכותית עמוקה ורציפה), רגישות לנשימה, להרפיה, לשחרור (בכל רמות החיים ), רגישות למנגנוני ניקוי הרעלים, רגישות למחשבות חיוביות, הודיה וברכה… רגישות לסדר יום מאורגן, לתכנון מראש, רגישות לזולת , לאחר, לשכן. רגישות להתעורר כל יום מחדש עם חיוך והתרגשות ורגישות….
זה הוא עוד מעגל אקולוגי בעל היזון חוזר , התקשורת שלנו עם הסביבה המיידית שלנו, יחסי אוכל –גוף, יחסי איזון והתחשבות, יחסי רגישות לזולת ….

ציפי מוסרי
לעמוד הבלוג שלי : כנס
לאתר שלי: