הספר תשעים אחוז בריא -שרון בר גיל

 

הספר תשעים אחוז בריא -שרון בר גיל

4 מאי 2020

ספר מהממם שתיזמון יציאתו לאור בעידן משבר הבריאות העולמי ונוכחותו במדפי מטבחינו לישום מיידי חשוב מעין כמוהו ,ומזכה אותנו באושר שמחה צבעוניות ומתכון לבריאות מיטבית. הספר נכתב עבור אלו שאוהבים לבשל , לאכול ולהאכיל ורוצים להבין קצת יותר טוב איך להשתמש באוכל להשגת הבריאות .

שרון בר גיל היא הרבליסטית קלינית שעוסקת בלווי תזונתי של מתמודדים עם הסרטן.

במפגש הראשון שלי איתה ביחידה לרפואה משלימה במרכז דווידוף בבלינסון לפני כמה שנים קיבלתי גושפנקה למקצועיות הבלתי מתפשרת שלה מד״ר אליעז מומחה בטיפולים אונקולוגים ומשלימים ובעל נסיון רב שנים בתחום האונקולוגי בקליפורניה. ״לא ציפיתי למצוא כאן כזאת תותחית ״ הוא לחש לי . ומאז מבחינתי היא האוטוריטה בתחום .

כשרכשתי את הספר במשך יומיים לא הפסקתי לעלעל בו ולהתרשם מיופי ההגשה ובהירות המסרים ,ממקצועיות המקורות וההסברים .העקרונות שבו זהים למטבח הפרטי שלי מבחינת חומרי הגלם וההעדפות צורת האכילה. אולם החידושים והמתכונים המגרים והמפתיעים שבו נתנו לי השראה נוספת ליצירה במטבח. כבר הבוקר רכשתי זרעים למתכון קרקר הזרעים שלה .

הספר מיועד כהכוונה תזונתית למתמודדים עם הסרטן אך לדעתי הוא מתאים לכולנו כי כולנו רוצים להרגיש בריאים, חיוניים, מלאים באנרגיה, מפוקסים, במשקל מאוזן ומלאי יצירתיות .הספר מציג הזנה אולטימטיבית לבריאות משגשגת.

תשעים אחוז בריא שהיא המנטרה של הספר מוביל מטבח חדש במלוא עוצמתו, בתצוגה יפיפיה ונגישה לכולנו. זה פרויקט משובח ואמיתי ובעל צורך יישומי בכל מטבח בעידן של משברי בריאות, מחלות אוטואימוניות ,מחלות כרוניות ואקוטיות והצורך בתגבורת חיסונית .

הספר תומך בחוסן האישי שלנו בעולם משתנה.

שנים מיישמת מטבח בריא עם שיטות מסורתיות של בישול איורוודי תאילנדי, מקרוביוטי, רואפוד ובספר המצוין הזה גיליתי פיוז׳ן מרגש של מטבח ססגוני מלא בחיות ואנרגיה מתפרצת שילובים מרגשים של צבעים טעמים וחומרי גלם.

ספר שהוא עבודת דוקטורט בנושא המזון הבריא, 100 מתכונים נגישים וקלים ליישום. ממליצה לכל מי שמחליט לקחת אחריות על הבריאות .

ניתן לרכוש את הספר באתר של שרון בר גיל 

מתכון דוגמא מהספר :

מתכון מהספר :״כדורי פאלפאל אפויים״ סטיילינג אוריה גבע , צילום נמרוד סונדרס

 

כדורי פלאפל אפויים עם פיסטוקים ועשבי תיבול

30 כדורים

הכי טעימים ישר מהתנור, אבל אפשר גם להכין מראש ולקחת לעבודה או ליום טיול. בשונה מפלאפל מטוגן שאותו מכינים מגרגירי חומוס שעברו השריה בלבד, נשתמש בגרגירי חומוס מבושלים. אפשר לקצר תהליכים ולהשתמש בגרגירי חומוס קפואים. רוצים לגוון? אפשר להמיר את גרגירי החומוס בשעועית לבנה.

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים + 3 כפות ממי הבישול (או מים)

1 כוס (100 גרם) פיסטוקים קלופים

2 שיני שום קצוצות

1/2 בצל סגול

1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה או תערובת של שניהם

½1 כפיות כמון טחון

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

1 כף קמח חומוס או קמח עדשים או קמח לבן

1 כפית אבקת סודה לשתייה

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  2. טוחנים את גרגירי החומוס המבושלים עם יתר החומרים במעבד המזון עם להב המתכת עד לקבלת עיסה דביקה.

  3. בידיים רטובות יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדורי פינג פונג, מניחים בתבנית האפייה ומשטחים מעט את הכדורים.

  4. אופים כ-30 דקות עד שהכדורים מתייצבים ומזהיבים מעט.

  5. מגישים בליווי טחינה, עגבניות קצוצות ופלפלים קלויים.

כוס גרגירי חומוס מבושלים מכילה כ-13 גרם סיבים.

חיידקי המעי משתמשים בסיבים אלו בכדי לייצר חומצה ביוטרית (Butyric acid) שהיא אחת מאבני הבניין החשובות לריריות המעי.

חומצה זו משפיעה על מערכת החיסון, מפחיתה דלקתיות כרונית במעי, מגבירה את היעילות של תרופות כימותרפיות מסוימות ומפחיתה סיכון לסרטן המעי הגס.

מעבר לייצורה על ידי חיידקי המעי, המקור התזונתי העשיר ביותר לחומצה ביוטרית הוא חמאה

 

ציפי מוסרי

לעמוד הבלוג שלי : כנס

לאתר שלי:

תגובות


סופרפוד אורגני של נביטאס

אדפטוגנים של טולסי ספיריט

אבקות חלבון וקולגן טבעוני של סאן ווריור

פוקה ניקוי רעלים והתחדשות



פוסטים נוספים


אדג׳נדה חברתית 18.05.2020

מסיכת הקורונה נחשפת – ד״ר זק בוש

בריאיון מאיר העיניים של הרשת THE HIGHWIRE עם דל ביגטרי שמראיין מומחים רבים בסוגיות שנולדו עם משבר הקורונה. והפעם עם.

בריאות אנרגתית 04.05.2020

מאיטקה פטרית הדיאטה

הרבה אנשים שואלים אותי עכשיו איך לעשות דיאטה כי צברו קילוגרמים מיותרים במהלך הבידוד . כמובן שכדי לעשות את זה.

בריאות אנרגתית 04.05.2020

הספר תשעים אחוז בריא -שרון בר גיל

ספר שתיזמון יציאתו לאור בעידן משבר הבריאות העולמי ונוכחותו במדפי מטבחינו לישום מיידי חשוב מעין כמוהו ,ומזכה אותנו באושר שמחה.

בריאות אנרגתית 27.04.2020

תקופה של חוסר וודאות – נאסים טאלב

נאסים טאלב אבי פילוסופיית האקראיות ואחד מהוגי הדעות המשפיעים כיום טוען ,שאנחנו חושבים בתבניות קבועות אוספים מידע, מנתחים אותו, מסיקים.