קוקטייל תפוחים ג׳ין ושרטרז- אריאל לייזגולד

 

קוקטייל תפוחים ג׳ין ושרטרז- אריאל לייזגולד

27 מאי 2020

כשהבן שלי למד קורס ברמנים התוודעתי לעולם הקוקטיילים ולמי שבעיני מוביל את התחום בחדשנות יצירתיות ומקצועיות בלתי מתפשרת אריאל לייזגולד .אחד המאוויים שלי זה ליצר איתו שיתוף פעולה עם חומרי הגלם המשובחים שלנו של סופרפוד ואדפטוגנים והקוקטיילים האדירים שלו והנה מופיע פתאום קוקטייל שלו עם השרטרז שכל כך אוהבת ועם מאצ׳ה .

הקוקטייל מתפרסם במגזין על השולחן וכמובן עולה מעל הציפיות בחומרי הגלם, ההגשה והטעם (ניסיתי בבית ). והוא בכלל מ2017

קוקטייל כיפי, מפתיע ובועט שמתאים מאוד לתחילת הארוחה ומתחבר לכל מנה קלילה ומרעננת שתרצו להגיש כפתיח

הניגוד בין הטעם החמוץ-מתוק של תפוחים טריים לבין העשביות המאוד לא שגרתית של אקליפטוס, חמציץ ושרטרז (ליקר עשבים צרפתי עתיק ואלכוהולי מאוד) הוא מה שהופך את הקוקטייל הזה לכל כך כיפי, מפתיע ובועט.

צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע מגזין על השולחן

המתכון היצירתי 

לקישוט

אופן ההכנה 

סוחטים תפוחים למיץ במכונת מיצים. אם אין מכונה, טוחנים תפוחים במעבד מזון, משהים ל-15 דקות, מסננים תוך מעיכת המחית כנגד המסננת ושומרים את המיץ שניגר. ממלאים שייקר בקרח עד 3/4 גובהו לפחות. מוסיפים את כל המרכיבים, מנערים ומסננים לכוס קפואה ומקושט,

מקפיאים ומקשטים. 30 דקות לפני שהאורחים מגיעים מכניסים למקפיא כוסות הגשה יבשות (כוסות רטובות יתמלאו בגלדי קרח פחות יפים). לפני המזיגה מוציאים את הכוסות מהמקפיא. מטים אותן כלפי מטה ותוך כדי שמסובבים אותן מפזרים אבקת מאצ’ה על החלק התחתון של הדפנות הפנימיות ואבקת סוכר — על החלק העליון של הדפנות (המאצ’ה מעט מרירה ופחות כיף לפגוש בה ישירות).

כך מכינים סירופ אקליפטוס: שוטפים כ-10 עלי אקליפטוס (פשוט קוטפים את העלים הריחניים מהעצים). מביאים לרתיחה 550 גרם סוכר עם 1/2 ליטר מים ומבשלים ברתיחה עדינה כ-5-4 דקות עד שהסוכר מתמוסס כולו בנוזל. מסירים מהכיריים, מוסיפים עלי אקליפטוס ומשרים שעתיים ועד 6 שעות (טעמם של העלים חזק. ככל שתשרו זמן רב יותר — כך הוא יורגש יותר). מסננים ומעבירים לצנצנת אטומה. הסירופ יישמר במקרר עד חצי שנה (באותה שיטה אפשר גם להכין סירופ מחטי אורן, רוזמרין או לבנדר).

כך מכינים ג’ין חמציצים: קורעים ומועכים מעט עלים וגבעולים מצרור בינוני של חמציצים (נקרא גם סורל — להשיג בדוכני הירוקים בשווקים וברשתות השיווק). מניחים בקופסה אטומה ומוזגים מעל בקבוק ג’ין (750 מ”ל). משרים ללילה (או יותר, לפי הטעם) ומסננים חזרה לתוך בקבוק הג’ין.

הפרסום המקורי 

ציפי מוסרי

לעמוד הבלוג שלי : כנס

לאתר שלי:

תגובות


פוסטים נוספים


יצירתיות ואומנות 06.08.2020

המגדל הקורס

קלף המגדל יכול לתאר הבזק של תובנה או רעיון שמגיע כביכול כמכת ברק ומשנה באופן דרמטי את הבנתנו.

יצירתיות ואומנות 27.05.2020

קוקטייל תפוחים ג׳ין ושרטרז- אריאל לייזגולד

כשהבן שלי למד קורס ברמנים התוודעתי לעולם הקוקטיילים ולמי שבעיני מוביל את התחום בחדשנות יצירתיות ומקצועיות בלתי מתפשרת אריאל לייזגולד.

הילינג וטרנספורמציה 27.06.2019

שפה יוצרת מציאות

האינטגרציה בין המילים ברצף, החיבור בין ההפכים הוא זה שיוצר משמעות חדשה, כי מתוך החושך בא האור, מתוך החוסר מושלמות.

יצירתיות ואומנות 20.10.2018

תיאטרון הג׳אנגל דאנס בגואה

השיחה בינינו נגעה באומנות בכל מחוזותיה, ברבדיה העמוקים בנפשו של האדם, בפילוסופיה הבין תאית ובנאמנות אין קץ למטרה.